Sauna on tunnelmallinen tila, jossa rentoudutaan ja pestään pois päivän ja viikon kiireet. Oikean tunnelman luomisessa saunan valaistuksella on suuri merkitys. Vaihtoehtoja valaistukseen on monia, ja tässä artikkelissa kerromme, miksi saunan valaistus LED-valoilla on paras ratkaisu.

Saunan valon ei yleensä haluta olevan liian kirkas, mutta liian hämärä sauna voi olla jopa turvaton esimerkiksi lapsille ja iäkkäämmille saunojille. LEDeillä luot saunaan haluamasi tunnelman helposti ja kustannustehokkaasti – sekä ympäristöä säästäen. LEDien avulla voit helposti leikitellä erilaisilla valoilla ja varjoilla, joilla lisäät saunan tyylikkyyttä ja vau-efektiä. Lisäksi seiniä ja nurkkia valaisemalla pienempikin sauna näyttää vähän tilavammalta.

LED saunan valaistuksessa – kestää kuumuutta ja kosteutta

Sauna on kuuma ja kostea tila, joten valaistuksen tulee kestää kovemmatkin löylyt. LEDIFYn SaunaLED-valosarja on suunniteltu varta vasten suomalaiseen saunaan. SaunaLED voidaan asentaa jopa saunan kattoon, sillä sen komponentit kestävät hyvin korkeitakin lämpötiloja, mutta yhtä hyvin se sopii myös lauteiden alle, selkänojan taakse tai kaiteeseen asennettavaksi. Lisäksi tuote sopii ominaisuuksiensa ansiosta käytettäväksi esimerkiksi kylpyhuoneessa ja suihkussa tai kodin muissa tiloissa. Tutustu LEDIFYn SaunaLED-sarjaan.

Saunaan ja muihin haastaviin olosuhteisiin sopii mainiosti myös IP67-luokiteltu LED-nauhamme. LED-nauhan ympärillä oleva silikonimassa suojaa nauhaa kosteudelta, pölyltä ja jopa pieniltä iskuilta. LED-nauhan avulla saunan epäsuora valaistus on helppoa toteuttaa. LEDIFY IP67 LED-nauha sopii saunan, suihkuhuoneen ja muiden kosteiden tilojen epäsuoraan valaistukseen.

 
Esimerkkejä saunan led-valoista
 

LED on kestävä ja energiatehokkuudeltaan ylivoimainen

SaunaLED on kestävä vaihtoehto saunan ja märkätilojen valaisuun. Se kestää tutkitusti jopa 7500 tuntia, eli yleensä koko saunan elinkaaren ajan, saunomisinnokkuudestasi riippuen. SaunaLED on myös edullisempi ratkaisu kuin kuituvalo.

Ympäristön kannalta katsottuna LED-valo on kaikkein paras ratkaisu: vertailujen mukaan LED kuluttaa energiaa vain noin puolet siitä mitä energiansäästölamppu. Hehkulamppuun verrattuna ero on moninkertainen. Suurin energiankulutus aiheutuu valon käytöstä, ja tässä vertailussa LED-valo on ympäristömielessä ylivertainen, myös saunan valaisussa.

Suomalainen valmistaja laadun takeena

Suomessa on huimat kolme miljoonaa saunaa, joten suomalainen valmistaja todella tietää, mitä saunoja valaistukseltaan haluaa. Ymmärrämme, että sauna on paikka rentoutumiselle ja kiireettömyydelle, ja että valaistuksella on siihen merkittävä osa. Tiedämme myös, että suomalainen saunoo mielellään paljon – ja heittää kovat löylyt. Niinpä myös valaistuksen tulee kestää menossa mukana.

LEDIFY on raisiolainen perheyritys, jonka toimintaa ohjaavat suomalaiset arvot. LEDIFY SaunaLED ja IP67 LED-nauha ovat kehitetty vaativiin olosuhteisiin, ja ne kestävät niin kuumat ja kosteat löylyt kuin talven kylmyydenkin. Tutustu SaunaLEDin ja LED-nauhan ominaisuuksiin sekä muihin valaistusratkaisuihimme.